“Welkom op de wereld kleine Bowie”.

Zaterdag 9 februari was het zover. Ik ging op pad voor de Newborn Lifestyle reportage van kleine Bowie. Drie weken ervoor had ik een like, deel en win actie opgezet op Facebook waarbij de mensen die een like gaven en de advertentie openbaar deelden kans konden maken op een Newborn Lifestyle reportage.
3 februari grabbelde mijn dochter Yara het winnende lootje.

En zo maakte ik een afspraak met Tessy en Laurens, de ouders van Bowie, een klein meisje geboren op 30 januari. ’s Morgens pakte ik mijn spullen bij elkaar. Een grote tas vol met zachte dekens in mooie zachte kleuren, het elektrische kacheltje en natuurlijk mijn camera, lenzen en andere benodigdheden. Om 11:00 belde ik aan en deed Laurens open. We groetten elkaar, ik deed mijn jas en schoenen uit, want hij vertelde dat de dames boven waren.
Eenmaal boven lag daar op het grote bed een heel mooi lief klein meisje in haar babynestje. Met haar oogjes open, lekker wakker. Ze had papa en mama voordat ik er was al druk aan het werk gezet. Ik geef ouders vooraf de tip om de baby vlak voor de reportage geen luier aan te doen, i.v.m. de afdrukken die een luier achterlaat in het huidje. We beginnen de reportage met de baby zonder kleertjes, als er de wens is om daar foto’s van te maken. Tja, dat brengt natuurlijk wel een risico met zich mee…. Mama was lekker ondergepoept! En toen ik er was had Bowie honger en weinig geduld… Bowie krijgt borstvoeding en dus ging Tessy voeden. Tessy had mij vooraf gevraagd of ik foto’s wilde maken van het borstvoedingsmoment. Dat doe ik met alle liefde, want ik persoonlijk vind dat zoiets moois!

Bowie nam een grote hap en dronk met gulzige grote teugen. Ik deed mijn ding, dit prachtige beeld op verschillende manieren vastleggen. Vanuit verschillende perspectieven. En ja dan moet ik soms ook op het bed, liggen of zelfs staan. Ik zeg altijd, een goede fotograaf doet alles voor een mooie foto…..
Bowie vond het nodig om nog een keer te poepen, in de hydrofiel dit keer dat scheelde. Het voedingskussen nam ze ook lekker mee. Gelukkig hou ik er tijdens een Newborn Lifestyle reportage altijd rekening mee dat er verschoond en geknuffeld moet worden. Een baby is nu eenmaal niet te sturen en bepaalt wat er gebeurd. Dus daar passen we ons gewoon met zijn allen op aan.


Eenmaal met het buikje vol, wilde Bowie nog niet direct slapen. Bowie wilde vooral graag bij papa of mama zijn, en geef haar eens ongelijk.
Terwijl Tessy zich (alweer…) ging omkleden, vond Bowie lekker ingepakt in een hydrofiel haar troost in de sterke armen van papa. Van dat moment maakte ik natuurlijk gebruik en dit leverde ook prachtige foto’s op.
Tessy en Laurens zochten een mooie kleur deken uit en we deden een poging om Bowie mooi neer te leggen op bed, maar daar had het kleine dametje niet zoveel zin in. Ze wilde papa of mama echt voelen en maakte dit duidelijk kenbaar. Dat bloot zijn vond ze ook maar niks, dus Laurens wikkelde haar weer even in een hydrofiel. Zijn hand op haar hoofdje gaf rust en uiteindelijk ging ze slapen. Bowie is duidelijk al een meisje met een willetje en ook wilde ze niets missen. Bij de eerste klicks van mijn camera ging er al weer een oog open en hield ze de boel goed in de gaten.

Na wat mooie foto’s van Bowie, ook samen met papa en mama, had Bowie weer honger. Dus wederom een voedingsmoment. Andere kant, andere houding dus weer mooi voor de foto’s.
Na de voeding werd Bowie aangekleed en hebben we ook zo nog foto’s gemaakt.

Bowie, maar ook Tessy en Laurens deden het super. De sfeer was ontspannen. Aan het begin benoem ik ook: “doe maar gewoon je ding en een beetje alsof ik er niet ben”. Dit levert namelijk de mooiste beelden op, natuurlijk en echt zoals het is. Ze zochten zelf mooie poses en af toe stuurde ik een beetje bij.
Bowie is geboren met een keizersnede waardoor Tessy nog wel wat beperkt was in het bewegen. Maar dit hoeft absoluut geen belemmering te zijn voor de reportage. Er zijn voldoende houdingen die wel lukken om een mooie reportage van te maken en Tessy lag zelfs alweer op haar buik!

Het was een ontzettende mooie reportage om te maken. Het is bijzonder om zo een mooi kijkje te krijgen in het geluk van twee kersverse trotse ouders. Het is fijn om het vertrouwen te voelen en heel bijzonder om zo dichtbij te mogen komen.
Als dan de foto’s ook nog met zoveel enthousiasme worden ontvangen is mijn missie geslaagd!

Tessy en Laurens, bedankt voor jullie vertrouwen en een mooi kijkje in jullie grote geluk! Geniet van jullie prachtige dochter en veel geluk met elkaar.

Cherish

2 gedachtes over ““Welkom op de wereld kleine Bowie”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s