“Morris & Roan”.

Een dag na Valentijnsdag, 15 februari 2019 is Morris geboren. Ik wist al dat Morris onderweg was, want zijn moeder Marty had mij een mailtje gestuurd om een Newborn Lifestyle reportage te boeken.

Zondag 24 februari mocht ik op pad. Met mijn tas vol zachte dekens en mijn camera en lenzen ging ik richting de Vijfhoek in Deventer. Ik rij altijd met navigatie, maar hoef niet lang te zoeken, want de blauwe slingers en dit keer een geboortebord met “Morris” erop verraadt meteen waar ik moet zijn.

Ik bel aan en Marc doet open. We geven elkaar een hand, en hoe grappig is het dat wij jaren bij elkaar in de klas hebben gezeten op de basisschool. Beide zo’n 24 jaar ouder, maar toch nog veel herkenning.
Ik mag doorlopen en eenmaal in de woonkamer staat er een blond klein mannetje met zijn stoere stekels en mooie blauwe ogen mij aan te kijken. Ik ga door mijn hurken en vraag hoe hij heet. “Roan”, zegt hij meteen. Ik mag Roan een handje geven en vertel hem dat ik “Cherish de fotograaf” ben. Ik vraag hem wat voor leuks er is gebeurd bij hem thuis. Meteen vertelt hij vol trots en twinkelende oogjes dat er een broertje is geboren, Morris. Hij kijkt naar de bank waar oma met een slapende Morris in haar armen zit. We hebben het nog even over school en ik voel een klik met Roan, mooi!
Marty vertelt dat het net is gelukt om zich een beetje op te maken, want Morris heeft veel last van krampjes en slaapt daardoor niet veel. Lange onrustige nachten, die voor veel vermoeidheid en wallen zorgen. Ik krijg van Marc dan ook de vraag of ik iets tegen wallen in mijn tas heb zitten, maar helaas moet ik hem teleurstellen! Visagie zit niet in het pakket en hé het is Newborn Lifestyle-fotografie waarbij ik vastleg zoals het is en ouders van een pasgeborene hebben nou eenmaal (váák) wallen ;).

We drinken even wat, kletsen wat over vroeger en nemen een beetje door hoe de reportage zal gaan. Een beetje cameravrees is er wel, maar dat is logisch. De meeste mensen worden toch wat ongemakkelijk van een camera, maar ook nu weer de tip: doe lekker je ding en vooral net alsof ik er niét ben! Dan komt alles goed.
Roan heb ik intussen gestrikt als mijn hulpje van vandaag en vol goede moed gaan we naar boven.

Marty was goed voorbereid op de kleding, ze had er zelfs een hele planning voor bedacht. Van blote baby, naar baby in romper, naar stoere jongenstrui met naam in dezelfde stijl als zijn grote broer, top!

We begonnen met Roan en Morris samen. Roan is nog niet zo lang 4 en kinderen van die leeftijd vinden het allemaal best lastig. Van alles moeten, korte spanningsboog, stil zitten of liggen en dan ook nog poseren met je pasgeboren broertje, hmmmmm…..
Het was dan ook best een uitdaging om hem samen met Morris in een mooie positie op bed te krijgen, want dat kriebelde allemaal ook zo tegen zijn blote buik!

En hij moest wel 20x op Morris zijn hoofdje kussen en dan ook nog van die laaaaaange kusjes zodat ik genoeg tijd had er een foto van te maken. Dat valt natuurlijk ook allemaal niet mee, *zucht*.
Maar Roan deed ontzettend zijn best en met veel aanmoediging (en de belofte van stickers die in mijn tas zaten) kwamen we een heel eind.

Arme Morris had gedurende de hele reportage krampjes. Hij was erg onrustig en wilde eigenlijk niet worden neergelegd. Dus we hebben hem gevolgd. Helemaal zoals dat gaat bij Lifestyle fotografie, ongedwongen. Het gaat zoals het gaat en komt zoals het komt.

Mama Marty deed het ook supergoed, rustig en relaxed. Wist precies wat Morris nodig had. Ook Roan vergat ze niet, want Roan zou in de middag bezoek krijgen van zijn neefje en vond het toch allemaal maar lang duren! Dus werd er even samen tussendoor gecheckt op de telefoon of er al een appje was binnengekomen, dit gaf weer wat rust.

Zo wisselden we af van wat foto’s van de broertjes, naar borstvoedingsfoto’s (want Morris had door zijn onrustige buikje erg veel behoefte aan mama), naar gezinsfoto’s en foto’s van de stoere mannen Roan en Marc. Samen stoer doen op het bed leverde ook prachtige plaatjes op.

Lekker ongedwongen en spontaan. Roan werd ook steeds losser (tussendoor mocht hij ook even een gekke bekken foto van papa maken, hoe leuk is dat!) en liep allerlei gekke geluidjes te maken achter mijn rug. Ik mocht zelfs voelen hoe hard die stoere stekels met gel erin wel niet waren….

Ik kijk terug op een ontzettend leuke reportage om te maken. De liefde in dit mooie gezin, de grappige momenten, het guitige mooie knulletje Roan, de schattige Morris, de mooie mama Marty en de stoere maar ook lieve papa Marc.
Het was even zweten in het begin (voornamelijk vanwege het kacheltje wat draaide op volle toeren, Marc zei niet geheel onterecht het gevoel te hebben dat hij in thermen Bussloo rondliep, hihi), maar het resultaat mag er zijn.

Marc, Marty en Roan dank jullie wel dat ik zo dichtbij mocht komen en een mooi kijkje heb gekregen in jullie gezin. Bedankt voor jullie vertrouwen en ik wens jullie heel veel geluk met jullie prachtige zoon en broertje Morris.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s