Plezier en liefde tussen de bloesem.

In april, wanneer we eindelijk weer mogen genieten van mooie lente dagen, de weer groen wordende bomen, de fluitende vogeltjes en prachtige bloei is het natuurlijk prachtig om buiten shoots te gaan doen.

Om deze reden heb ik tijdens de opendagen van een fruitbedrijf met een prachtige boomgaard een hele leuke gezinsshoot gedaan.

Saskia had al snel geboekt toen ze de actie voor deze shoot voorbij zag komen. Ze wilde graag samen met haar gezin mooie foto’s, maar ook van de kinderen.
We hadden aan het einde van de middag afgesproken. Het was een prachtige zonnige dag, heerlijk natuurlijk! Voor buitenfotografie kan de felle zon alleen wel een handicap zijn, omdat je er harde schaduwen van krijgt, mensen met hun ogen gaan knijpen en er moeilijk tegenin te fotograferen is. Dus we gingen op zoek naar het beste plekje, waar de zon niet echt op stond.
Eenmaal daar begonnen we. De focus van de kinderen lag niet echt op mij en de camera, dus door middels van wat leuke opdrachtjes en grapjes zorgde ik ervoor dat ik toch leuke spontane foto’s kon maken waar iedereen op staat. Zo mochten ze tegen mama vertellen waarom zij de liefste is, en tegen elkaar vertellen wat er zo gek is aan papa (sorry nog papa dat ik je zo voor gek liet zetten 😉 ), de broers mochten tegen elkaar vertellen waarom zij de leukste broer hebben, er werd gekeken welke kleur ogen iedereen had, papa en mama mochten samen even mooie herinneringen ophalen en uitspreken wat ze dachten toen ze elkaar voor het eerst zagen. Uiteraard mocht er ook veel geknuffeld en gekust worden.
Dit alles zorgde voor echte emotie en hele mooie momenten, welke ik heel mooi kon vangen, om zo voor een blijvende herinnering te zorgen.

De jongens konden ook lekker ravotten en ondeugend zijn (boys will be boys), en kleine Suzie (die nogal afgeleid was door het gras en de paardenbloemen) was uiteindelijk ook mee te krijgen in het geheel.

Ik kijk terug op een hele leuke shoot, waarbij we veel hebben gelachen en ik genoten heb van de liefde die ik zag door mijn lens.
Toen ik enkele dagen later de mail ontving waarin stond dat ze erg blij waren met het resultaat, was ik natuurlijk helemaal happy, want daar doe ik het voor!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s