Kleine wijze Mason

Vrijdag 31 mei belde ik aan bij het huis waar in de voortuin het geboortebord van Mason stond.

In April was ik hier ook al geweest om de stralende zwangere Debbie te fotograferen, samen met haar man Dirk-Jan en hun zoontje Liam.
Ik vond het dan ook ontzettend leuk toen Debbie mij mailde met het bericht dat Mason was geboren en of ik een plekje had voor een Newbornshoot.

Liam deed samen met papa de deur open. Een big smile kreeg ik van Liam en al snel zei hij wat ik kwam doen: ” Foto’s maken!”. Hij vertelde mij dat mama en baby Mason nog boven waren. Het liefst wilde hij meteen aan de slag.
Maar mama was nog even druk met aankleden en we dronken nog een kopje thee.
Papa ging als eerste naar boven om Mason in zijn goede outfit te steken, mama en Liam gingen hun haren nog even mooi maken en daarna was iedereen er klaar voor.

Een maal op het grote bed vroeg Liam of hij zijn sokjes uit mocht doen, want hij had opgevangen dat ik het gezin graag met blote voeten wilde fotograferen. Dat vond hij wel wat, dus hup uit die sokken! Hij vond het maar gek dat ik de mijne nog aan had en zei: ” Jij moet ook sokken uit!”.


Liam vond het allemaal wel erg gezellig, net als tijdens de zwangerschapsshoot. Hij stuiterde van links naar rechts. Hij was zichtbaar een hele trotse grote broer! Op verzoek kreeg Mason kusjes of een knuffel. Het echte poseerwerk was niet aan hem besteed, maar eigenlijk is dat natuurlijk ook niks als je 2 bent! Dan is het ook zo superleuk dat lifestylefotografie hier uitstekend bij past! Lekker spelen tussendoor. Én natuurlijk ook eventjes een foto maken van papa en mama. Kijken op het scherm en dan op het knopje drukken, * klik* ! Een smile van oor tot oor had Liam toen hij het resultaat zag.

Ik betrek de broertjes/zusjes altijd een beetje als mijn hulpje tijdens de shoot en dat werkt altijd uitstekend!
Uiteraard wilde hij daarna nog wel vaker helpen, dus daar kan ik dan ook mooie een beetje mee paaien voor een mooie foto ;-).

Mason had er voor de shoot al een lekkere slaap opzitten en besloot dan ook tijdens de shoot wakker te blijven. Klaarwakker! En wat een prachtig, wijs mannetje is het. Hij keek regelmatig recht in de lens en hield mij goed in de gaten. Vele prachtige uitdrukkingen liet hij zien, van fronzen toen hij papa van dichtbij bestudeerde, tot bijna lachen (het kan eigenlijk nog niet, maar je zag hem gewoon een beetje blij zijn) en het mooiste moment vond ik toen hij kusjes op zijn wangetje kreeg van mama; ik zag hem ontspannen en zijn mondje ging open, hij genoot er zichtbaar van. Dat was zo vertederend…..

Het was een ontzettende leuke en gezellige shoot om te mogen doen. Leuke, lieve mensen met twee prachtige kinderen. Mijn hart maakt echt een sprongetje tijdens het maken van zo’n reportage. En als ik dan weer de foto’s heb bewerkt, verstuurd en een mailtje krijg met het bericht dat ze de foto’s mooi vinden en een mooie bestelling doen voel ik weer helemaal: het fotograferen van mensen op hun puurst is wat ik echt met liefde doe! Je krijgt er ook zoveel liefde voor terug en dat is wat het zo bijzonder maakt ……


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s