Regenboogbaby

Een regenboogbaby is een kindje dat geboren is na een zware en moeilijke periode voor de ouders, namelijk het verliezen van een kindje.


De regenboog staat onder andere symbool voor geluk en we zien hem vaak wanneer de zon tussen de donkere wolken en regenbuien tevoorschijn komt. De regenboog symboliseert daarom hoop voor de toekomst.

Na regen komt zonneschijn.

Joël is zo’n regenboogbaby en zorgt voor een hoop zonneschijn. Een jaar nadat zijn ouders en zus afscheid moesten nemen van zijn broertje Jayden, werd hij geboren en zorgde hij voor groot geluk.

Na een spannende zwangerschap (want een zwangerschap nadat je een kindje bent verloren tijdens de voorgaande zwangerschap, is echt niet niks dat heb ik zelf ook zo ervaren) kwam er nog een prachtig jochie ter wereld in dit gezin.

Grote zus was in eerste instantie wel diep teleurgesteld in haar ouders dat er weer een broertje in mama’s buik zat, want een zusje had haar veel leuker geleken. Maar nu hij er eenmaal is, is ze stapelgek op haar broertje en dat was tijdens de shoot te zien! Er werd lekker op los gekust en geknuffeld.

Mama had mij in haar eerste mail verteld dat ze mijn website gevonden had en mijn manier van schrijven icm de foto’s die ik maak én mijn ervaring met overleden kindjes maakten dat ze mij wilde boeken voor deze newbornshoot.

Wel met de belangrijke vraag: kunnen we Jayden ook meenemen in de shoot? Want Jayden hoor ook bij ons gezin. Natuurlijk kon dat. Want een kindje dat wordt gemist is onderdeel van het gezin, aanwezig in de harten van de gezinsleden en hoort er dus gewoon bij!

Zo maakte ik een mooie complete reportage met Joël in de hoofdrol, grote zus deelde wel bijna zijn eerste plek 😉 en Jayden heb ik terug laten komen door de tattoo op mama haar onderarm zo nu en dan bewust in beeld te brengen en hierop scherp te stellen waardoor de aandacht daar naartoe gaat.

Ook het fotolijstje wat beneden staat met de foto van Jayden erin hebben we gebruikt. Zo kwam ook zijn naam nog eens voorbij en praatte ik met moeder over het verlies van hem. Fijn om dit zo voor ouders te hebben gedaan en aan het einde zei moeder ook dat het goed voelde.

Het is ook zo mooi voor broertjes en zusjes van een overleden kindje dat het wordt genoemd en er mag zijn. Bij ons thuis is Taro echt nog steeds na 10 jaar een deel van ons gezin. Alle drie de kinderen zijn na hem geboren, maar ze zullen nooit vergeten hem te noemen als hun broer. Het is alsof ze hem toch hebben gekend. En dat is fijn, voor ons en voor hen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s